Tenerife

Insulele Canare, din punct de vedere administrativ, sunt impartite in doua parti. Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria apartin de Las Palmas de Gran Canaria, iar La Gomera, El Hierro, La Palma si Tenerife apartin de Santa Cruz de Tenerife.

Insula Tenerife este cea mai mare insula din arhipelagul Canare. Suprafata sa este de aproximatix 2054 km2 si are o pozitie centrala intre insulele Gran Canaria, La Gomera si La Palma, la 1000 km distanta de Spania continentala. Aici exista o extraordinara diversitate naturala  si se fac eforturi pentru conservarea acesteia. Mai mult de jumatate din teritoriul ei este protejat si sunt aproape 50 de locuri de interes ecologic. Cel mai faimos este Parcul National Teide, dar frumoase sunt si Parcul National Forestier Corona si Parcurile Rurale Anaga si Teno. O valoare ecologica deosebita o au cele peste 600 de specii ale florei si faunei unice in lume.

Tenerife mai este numita si Insula Primaverii Vesnice, deoarece temperaturile nu coboara sub 20 grade C si nu depasesc 30 grade C. Tenerife este una dintre putinele destinatii europene unde se poate face plaja tot anul.
Temperatura apei Oceanului nu este chiar calda, dar oricand este intre 20-23 grade C.
In centrul insulei se afla El Teide, varful cel mai inalt din Spania, ce are  inaltimea de 3717 m. Insula este un masiv muntos, ca o piramida colosala.

Cele mai apreciate statiuni din Tenerife sunt: Playa de las Americas, Playa Paraiso, situate in sudul insulei, Puerto de la Cruz - in nord si Las Caletillas - in est.

Locuitorii insulelor iubesc sarbatorile locale care tin de obicei minimum trei zile. Majoritatea festivitatilor tin de religie, iar in perioada lor  se poarta costumele locale traditionale si se servesc mancaruri traditionale.

Cea mai vestita sarbatoare este Carnavalul, la care participa atit localnici cit si turisti veniti special pentru aceasta ocazie, care tine din februarie pana in martie chiar o luna de zile, cu diverse programe artistice, iar noaptea se organizeaza petreceri pe strada, in costume de carnaval. Petrecerile de noapte incep oricum dupa ora 00.00 si sunt mai aglomerate la sfarsituri de saptamana.

Galerie poze: