Mykonos

Mykonos este o insula din grupul cicladelor, asezata im mijlocul Marii Egee. Este printre cele mai cunoscute insule din Grecia si de departe cea mai cosmopolita.
  Numita si insula vanturilor, se afla la sud de Tinos, est de Syros si nord de Paros si Naxos.
Capitala insulei este Mykonos Town (Chora), care este si principalul port al insulei.
Cine viziteaza insula Mykonos trebuie sa fie pregatit pentru galagie, muzica tare, preturi piperate.
Mykonos poate fi considerata un fel de Ibiza a Greciei.   Mykonos, impreuna cu Santorini, sunt cele mai scumpe insule din Grecia.
Plajele din Mykonos:
   Paradise, asezata pe coasta de sud, este probabil cea mai cunoscuta plaja din insula. Este foarte cunoscuta pentru petrecerile care au loc aici chiar si in timpul zilei. Plaja este foarte bine amenajata si se poate ajunge aici cu autobuzul din Mykonos Town. Nudismul este permis pe aceasta plaja.
   Super Paradise. Este cea mai frumoasa si cea mai aglomerata plaja de pe insula.
   Psarou este una dintre cele mai cunoscute plaje din insula si este inconjurata de hoteluri de lux, restaurante, taverne. Se afla la 4 km Mykonos Town (Chora), foarte aproape de Platys Gialos.
   Platys Gialos sau Platis Yialos este cea mai lunga plaja de pe insula. Se afla la 6 km de Mykonos Town, pe costa de sud. Aici se poate ajunge cu autobuzul din Mykonos Town.
   Elia se gaseste pe coasta de sud. Este una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula, usor accesibila cu autobuzul din Mykonos Town sau cu vaporasul din Platys Gialos.
   Ftelia este o plaja buna pentru surf, aici vantul bate foarte frecvent. Apa este cristalina, iar privelistile, deosebite.
   Agios Sostis este o plaja neamenajata, fara hoteluri, apartamente, umbrele, baruri. In trecut era cunoscuta ca plaja pentru nudisti.Puteti ajunge aici mergand pe drumul din spatele plajei Panormos si mergand est.