Costa Brava

Costa Brava este regiunea Cataloniei unde turismul spaniol a inceput sa se dezvolte datorita climei blande, splendidei comuniuni dintre mare, plaja si munte, completata de bogata mostenire arhitectonica: castele in ruina ce strajuiesc golfuletele cu plaja, romantice biserici romanice si gotice, orase pitoresti, traditionale sate pescaresti.
Costa Brava este un veritabil paradis natural, unde poate fi admirata o bogata varietate de flora si fauna.

De asemenea, Costa Brava a fost o destinatie preferata de mari artisti ca Salvador Dali sau Pablo Picasso.

Cei care aleg sa isi petreaca vacanta in Costa Brava sunt atrasi de curatenia plajelor, amabilitatea localnicilor si de ritmul de viata alert de aici.

Statiunea Calella este indeosebi recomandata pentru tineri, care vor gasi aici numeroase cluburi de noapte, restaurante, taverne si terase, petreceri in strada, spectacole de flamenco sau salsa, dar si  numeroase facilitati pentru pasionatii de sporturi acvatice.

Pentru familii, turistii care merg in vacanta insotiti de copii, cea mai potrivita statiune este Lloret del Mar. Cea mai mare si animata statiune din Costa Brava, Lloret del Mar se remarca prin multitudinea activitatilor turistice: sporturi, plimbari la muzee, promenade prin centrul vechi al statiunii, cluburi, restaurante, vegetatia dominata de palmieri.

Costa Brava este si un loc ideal pentru shopping. Aici cele mai cunoscute brand-uri au preturi mult mai mici decat in alte orase. Paradisul cumparaturilor se afla insa in Andorra, unde comerciantii nu au nicio taxa adaugata.

Ofertele de cazare in Costa Brava se potrivesc oricarui buget. De la hoteluri ultra luxoase pana la campinguri, turistii se pot bucura de un confort sporit.

Situata la mai putin de o ora de Barcelona, Costa Brava ramane una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta din Spania.

Galerie poze: